Zwartkruitmiddag


Op 4 november jl. hield s.v. Willem Tell weer een zwartkruitmiddag voor de leden.


Men kon schieten met musket, geweren, dubbelloopsgeweer en revolvers. Op een enkel wapen na waren het allemaal originele historische wapens. Er zat aan deze middag ook weer een wedstijd elementje verbonden. Met het Beaumont Vitali geweer uit 1888, die voor deze gelegenheid weer eens van de wand was gehaald, mocht een ieder vanaf de 25 meter twee schoten op een kaart
lossen. Daarna werd de afstand tussen de twee kogelgaten gemeten, degene die na afloop het kleinste groepje had geschoten was winnaar en kreeg een oorkonde met een flesje wijn uitgereikt. Zoals altijd was Jan Winter ook weer van de partij met zijn stand historische wapens. Met vragen over deze wapens kon men bij hem terecht.


Gezien de reacties was weer een geslaagd festijn. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat aan de bar, onder het genot van een drankje, over de bijzondere en spectaculaire ervaringen die het schieten met zwartkruit met zich meebrengt.


Voor de eigenaren van de historische wapens zat het na afloop van het evenement er nog niet op, zij hadden nog het een en ander schoon te maken en te poetsen.

05-11-2017