Het Sv Willem Tell Team van trainers is uitgebreid met drie Basistrainers.


Het Sv Willem Tell Team van trainers is uitgebreid met drie Basistrainers.
De afgelopen maanden hebben John, Emile en Gert Jan de opleiding voor Basistrainer Geweer en Pistool gevolgd.
De opleiding voor Basistrainer is bedoeld voor het geven van schietinstructie aan nieuwe leden c.q. beginnende schutters bij een schietsportvereniging.
De opleiding Basistrainer Geweer en Pistool bestaat uit 6 bijeenkomsten met de onderdelen: Introductie en instructie; Wapen- en Baanveiligheid; De Techniek van het pistoolschieten; De techniek van het geweerschieten in drie houdingen staande-, liggende- en de knielende houding.
Onder leiding van Ian, Trainer A hebben John, Emile en Gert Jan stage gelopen om alle onderdelen van de opleiding Basistrainer Geweer en Pistool te oefenen op diverse avonden. Hierbij hebben de dames Kinneret, Ellen en Ilse geholpen als onze leerlingen. Tijdens deze avonden hebben we geleerd hoe instructie gegeven moet worden aan de hand van de "Schietsportintroductiecursus" zodat de nieuwe schutter veilig en met de juiste basistechnieken om kan gaan met een wapen.
De opleiding voor Basistrainer Geweer en Pistool is uiteindelijk met goed gevolg afgesloten met een vaardigheidstest op 29 juni 2024, de zogenaamde “Proeve van Schietveiligheid” en hebben John, Emile en Gert Jan het certificaat van Basistrainer Geweer en Pistool in ontvangst mogen nemen.
Gefeliciteerd John, Emile en Gert Jan en bedankt Kinneret, Ellen en Ilse

16-07-2024