Leden vernieuwen de schietbaan in de zomerstop


8 Augustus: Willem Tell weer open

Maandag 8 augustus is de vakantiestop van Willem Tell voorbij en zijn wij weer open voor de eerste verenigingsavond van het schietseizoen 2016-2017. Wij hopen jullie weer binnen te zien druppelen na een welverdiende- en prettige vakantie!

 

Mannen in witte pakken

Niet alles heeft stilgestaan gedurende de vakantiestop. De “mannen in witte pakken” zijn druk aan de weer geweest om de vloer van de 50 meter baan opnieuw in de verf te zetten. De oude verflaag werd in 2012 aangebracht en was inmiddels versleten. Vooral in het gebied bij de kogelvanger, waar overheidsmedewerkers tijdens hun schietoefening intensief rondlopen op hoge schoenen en schuiven met dekkingen . Het schilderen van de baan kan alleen plaatsvinden in de vakantieperiode, de baan moet daarna minstens een week gesloten blijven om uit te harden.

Maandag  25 juli zijn alle 500 vierkante meters van de baan geschuurd, vetvrij gemaakt en grondig schoon geschrobd door Marco, Thomas en Alphons.  Jan Bloemert deed het voorbereidende werk voor het opnieuw aanbrengen van de belijning van de baan. Bij het schuren en schilderen verdwijnen de oude lijnen, die na het schilderen tot op de millimeter precies weer aangebracht moeten worden. Daarvoor zijn nu permanent oogjes in de plinten bevestigd, zodat dit werk met een slaglijn uitgezet kan worden op de nieuw geschilderde vloer. Mocht je in de toekomst nog eens iets doen op de baan en je afvragen “hee, wat zijn dat voor oogjes?”: afblijven dus!

Dinsdag 26 juli werd door Marco, Thomas, Bart, John, Albert, Georg, Peter, Han, Hans, Ronald en Martin een nieuwe coating aangebracht. 100 Kilo speciale twee-componenten verf is aangemengd en uitgerold. Dit is een bijzonder sterke verfsoort, die behalve ongezond ook bijzonder sterk ruikt. Koolstof maskers en andere bescherming zijn daarbij voorgeschreven.

Donderdag 28 juli was de nieuwe coating genoeg uitgehard om voorzichtig betreden te worden. Na twee dagen is deze verf nog niet “vernet”, zodat de nieuwe strepen aangebracht kunnen worden en  zich nog verbinden met de onderlaag.  Jan, Hans, Marco, Thomas en later nog Ronald en Martin zijn daar nog wel een aantal uren heel druk mee geweest.

Het was alles bij elkaar een flinke klus. Namens de vereniging allen bedankt voor dit prima vrijwilligerswerk tijdens de vakantiedagen! 

(foto's zijn via het ledenforum te bekijken, alleen zichtbaar voor leden van Willem Tell)

02-08-2016