Nederlands Kampioenschap SERVICE PISTOOL bij Willem Tell


Werd dit keer gehouden bij SV Willem Tell te Harderwijk op 16 en 17 september. Als de schutter aan de gestelde eisen van de Ranking voldoet en waarvan het K.N.S.A.-licentienummer en naam voorkomt op de betreffende Ranking lijst dan konden zij zich inschrijven via baanplanner. Binnen enkele uren na openstelling op baanplanner was deze al goed gevuld.

Totaal waren er 191 doorgangen, 92 op de 16e en 99 op de 17e.  Een aantal schutters heeft zowel zwaar als licht kaliber schoten. Uit het hele land kwamen de schutters naar Harderwijk om aan het NK mee te doen. Ook hebben wij 13 teams mogen inschrijven. Op zondag de 17e rond 19.30 uur kon de balans worden opgemaakt. Individuele namen gaan wij vanwege de AVG niet noemen, daarbij komt dat er teveel categorieën waren, maar wat wel vermeldingswaardig is, is dat

het team van Willem Tell in de categorie Veteranen zwaar kaliber 2e met 630 punten werd. De Burgerwacht uit Nunspeet werd in deze categorie 1e met 638 punten.

Ook bleek dat twee schutters exact dezelfde score hadden. Beiden hadden namelijk een score van 234 punten van de 240. Dit is nog niet eerder voorgekomen bij een NK. Na enkele telefoontjes richting de K.N.S.A. is het een gedeelde 1e plaats geworden.

Ook dit keer zijn de vrijwilligers van Willem Tell op de schietbaan, het telbureau en achter de bar enorm druk geweest om dit NK goed te laten verlopen. Het waren 2 lange dagen, maar van menig schutter van andere verenigingen kregen wij waardering over de goeie sfeer en professionele organisatie. Ook over de schietbaan waar de resultaten tenslotte gemaakt moeten worden, was alleen maar lof.

Op zondag werden wij extra verblijd met een bezoek van de K.N.S.A.. De voorzitter en de baancommandant van Willem Tell evenals een aantal schutters werd zelfs geïnterviewd waarvan zij in het volgende K.N.S.A. blad verslag zullen doen. Ook HARDERWIJKSE ZAKEN is bij Willem Tell langs geweest en ook zij hebben verslag gedaan van dit NK.

Al met al een geslaagd weekend, maar wel vermoeiend voor de vrijwilligers.

Wil je als verenigingslid hier meer van weten, vraag het ons en/of kijk op de plankalender wanneer er trainingen en wedstrijden service/ militair pistool op het programma staan. 

De foto’s van het NK service pistool 2023 zijn te bewonderen in het fotoalbum na inloggen.

Wil je als schutter toch de scorelijst inzien mail dan even naar de wedstrijdleiding.

Willem Tell bestaat 135 jaar en organiseert 'drukste NK Service Pistol  ooit' - Harderwijksezaken.nl

21-09-2023